Singlesday 2018

Zoals de naam doet vermoeden, draait Singles Day 2018 rond bachelors en alleenstaande vrouwen. Hoewel deze vrije dag is bedoeld als een vreugdevolle gebeurtenis voor onafhankelijke jongeren, vestigt singles day 2018 ook de aandacht op diverse dating gerelateerde onderwerpen. In het Mandarijn wordt deze feestdag aangeduid als Guanggun Jie of Singles ‘Festival. Sommige mensen in China en andere delen van de wereld noemen de dag ook wel Bachelorsday. Als gevolg van commerciële beïnvloeding door Alibaba, is Singles Day 2018 ook wel bekend als Double 11 of Shuang Shi’yi geworden. Dit komt omdat de populaire feestdag elk jaar op 11 november plaatsvindt. In 2017 werd er wereldwijd meer dan 25 miljard uitgegeven op deze feestdag.

Geschiedenis van Singles Day 2018

De meeste mensen zijn het erover eens dat Singles Day 2018 oorspronkelijk werd gevierd aan de Nanjing University. Studenten van Nanjing begonnen met een festival om hun leven te vieren als vrijgezellen. Het festival is ontstaan in de jaren negentig. De specifieke details over de oprichting van het Singles Day 2018 is onduidelijk, maar er zijn twee primaire theorieën.

Theorie # 1 Singles Day 2018

Er is een populair verhaal over vier mannelijke Nanjing studenten die samen mahjong speelden op Mingcaowuzhu, een all-males slaapzaal. Tijdens deze spellen zouden studenten vertellen over hun wensen voor de toekomst. Ze waren het er allemaal over eens dat ze vriendinnen wilden hebben. Sommige varianten van dit verhaal zeggen dat de studenten dit gesprek hadden tijdens een wedstrijd op 11 november. Bovendien, waren de winnende tegels voor verschillende spellen op deze dag allemaal enen. De studenten beschouwden dit toeval als een goed voorteken over hun enkele levensstijl en vormden Guanggun Jie.

Theorie # 2 Singles Day 2018

Een ander favoriet verhaal onder beroemdheden van Singles Day is dat van een man met de naam Guang Gun. De echte naam van deze man was Guang Kun, maar zijn vrienden noemden hem Guang Gun toen hij jong was. Toen Guang Gun student was aan de Universiteit van Nanjing, werd hij verliefd op een jongedame. Deze dame was de mooiste vrouw ter wereld. Na meer dan een jaar te hebben gedate, werd de vrouw gediagnosticeerd met kanker. Ondanks het ongelukkige nieuws bleef Guang Gun naast haar staan. De grote liefde van Guang Gun stierf uiteindelijk op Guang Gun’s verjaardag. Dit zorgde ervoor dat Guang Gun erg depressief werd. Toen Guang Gun eenmaal zijn humeur had hervonden, begon hij kaarsen op het dak van zijn slaapzaal te plaatsen om zijn overleden geliefde te eren. Op de verjaardag van Guang Gun vergezelden de vrienden van Guang Gun zich bij hem om hun respect te betuigen. Hierna werd de dag jaarlijks gevierd op 11 november door studenten van de Nanjing University.

Nadat veel Nanjing-studenten afgestudeerd waren, werd Singles Day gevierd in verschillende gemeenschappen in Zuid-China. De feestdag verspreidde zich uiteindelijk naar de rest van China. Nadat de nationale regering zich realiseerde dat de nationale vrije dag voor economische doeleinden kon worden gebruikt, werd Singles Day erkend als een officieel Chinees festival.