Singles Day Wehkamp

Wehkamp
Wehkamp
KledingShow More
KledingShow Less

Voor sommige is Singles Day een nog vrij onbekende term. Andere mensen zweren bij de acties die tijdens deze speciale feestdag worden gegeven aan verschillende soorten producten. Singles Day wordt een steeds groter concept dat al in populariteit Amerikaanse voorbeelden als Black Friday en Cyber Monday voorbij is gegaan. Verwacht wordt dat deze trend alleen maar meer aan gaat houden en dat ook Singles Day opgenomen wordt als een van de vaste voordeeldagen in de retail.

Betekenis van Singles Day

Singles Day is ontstaan in 1993 op de Universiteit van Nanjing in China. Hier werd de dag gebruikt als een anti-Valentijnsdag, omdat hier juist de vrijgezelle studenten hun levensstijl vierden. In plaats van Valentijnskaarten te krijgen, gaven de studenten zichzelf iets wat ze wilden hebben. Dit werd gedaan op 11 november, ook wel bekend als de Dag van de Kale Stokken. Dit was omdat 11-11 lijkt op vier kale stokken.

Uitgegroeid tot feestdag

Singles Day groeide al snel in populariteit. Dit mede vanwege de een-kind-politiek in China en de grotere behoefte aan een jongen dan aan een meisje, waardoor er een scheve verhouding ontstond waar je meer jongens dan meisjes hebt en de kans groter is dat je alleenstaand bent. Om deze factoren is Singles Day zelfs een nationale feestdag geworden, waarbij jezelf in het zonnetje zetten in het teken staat. Bedrijven, met Alibaba aan het roer, hebben hier goed op ingespeeld om op 11 november speciale acties aan te bieden van de producten die je wel goed kunt gebruiken als single. Zowel Chinese als internationale bedrijven gebruiken Singles Day nu als Aziatische versie van Black Friday, waar het niet meer uitmaakt of je ook echt single bent.

Singles Day in Nederland

De populariteit van Singles Day rijkt tot over de landsgrenzen van China. Ook in de westerse wereld wordt het concept met open armen ontvangen. In Nederland beginnen bedrijven als Wehkamp de aanbiedingen van deze dag door te voeren. Omdat Wehkamp een volledig op online gerichte winkel is, kan het de Singles Day aanbieding al vanaf 12 uur middernacht aanbieden. Zo kun je de hele dag profiteren van de beste deals op het gebied van bijvoorbeeld kleding en elektronica. Denk bij deze deals aan hoge kortingen en acties die normaalgesproken niet gelden. Eigenlijk is Singles Days hetzelfde als Black Friday, maar dan nog groter. Singles Day zal aan populariteit alleen maar meer winnen en de kans is groot dat meer bedrijven als Wehkamp gaan volgen. Voor de beste deals is het verstandig de webshop in de gaten te houden en je gewilde producten voor een betere prijs aan te schaffen.