Singles Day Mediamarkt

MediaMarkt
MediaMarkt
MediamarktShow More
MediamarktShow Less

Singles Day is net als grote evenementen in het westen zoals Black Friday en Cyber Monday, een dag waar je grote kortingen en leuke deals kunt scoren bij verschillende winkels. De dag is ontstaan in China. Op de Universiteit van Nanjing vierden de studenten die nog vrijgezel zijn hun levensfase, als tegengeluid naar Valentijnsdag. Dit is uitgelopen tot een nationale feestdag die in proportie de Amerikaanse varianten voorbij is geschoten. Ook hier in Nederland kun je steeds meer profiteren van acties die ter gelegenheid van deze dag worden opgezet.

De geschiedenis van Singles Day

De eerste Singles Day stamt uit het jaar 1993. In dit jaar vonden de studenten van de Universiteit van Nanjing in China het tijd dat zij blij mochten zijn dat ze geen relatie hadden en dat dit dus ook gevierd mag worden. Er werd besloten om hiervoor de datum 11 november voor te kiezen, omdat het nummer 11-11 lijkt op vier kale stokken. Dit is zo snel uitgegroeid dat het een nationale feestdag is geworden, die naast het vrijgezellen bestaan ook in het teken staat van jezelf mogen verwennen. Multinational Alibaba heeft het idee opgepikt en gebruikt om op deze datum speciale deals op te zetten, die voor alleenstaande en gesettelde jongeren in de smaak kunnen vallen. Steeds meer bedrijven in China en internationaal werkende organisaties doen hier tegenwoordig ook aan mee.

Singles Day in Nederland

De populariteit van Singles Day is ook buiten China te proeven. In steeds meer landen wordt het evenement gevierd met speciale acties en goede aanbiedingen. Ook in Nederland wordt Singles Day steeds meer ingeburgerd. Zo is Mediamarkt een bedrijf dat het idee heeft geadopteerd en ook in Nederland doorvoert voor exclusieve deals. Dit is ook niet zo vreemd. Bij Singles Day wordt vooral elektronica in de uitverkoop gedaan, en als elektronicawinkel is Mediamarkt een geschikte kandidaat hiervoor. Daarbij levert Mediamarkt zowel vanuit fysieke winkels als via een webshop, waardoor beide branches goed meegepakt worden.

Steeds meer Singles Day

Het begrip van Singles Day krijgt steeds meer betekenis in Nederland. Het concept is al groter dan Black Friday geworden en zal in de komende jaren alleen maar meer aan terrein winnen. Dit zorgt ervoor dat je ook meer acties kunt verwachten op de ‘dag van de kale stokken’. Elektronica en gadgets zullen steeds meer via Mediamarkt met korting in de schappen liggen en ook in de kleding- en voedselbranche zullen er meer winkels meedoen aan de actie. Of je nu ook single bent of niet, je kunt tijdens Singles Day profiteren van de beste deals.