Singles Day Coolblue

CoolBlue
CoolBlue
coolblue
coolblue Show Less

Op 11 november wordt er in China traditiegetrouw het zogeheten Singles Day gevierd. Dit is een nationale feestdag waar met name studenten vrij zijn en waar bedrijven in binnen- en buitenland forse kortingen geven op hun artikelen. Tegenwoordig is Singles Day een vergelijkbaar evenement als het Amerikaanse Black Friday en Cyber Monday, maar dan nog groter. Ook in Nederland komen deze acties steeds meer naar voren om consumenten te laten profiteren van de beste deals.

Singles Day acties

Tijdens Singles Day komen veel verschillende acties aan bod. Hoge kortingen, exclusieve verkopen en verlanglijstjes vol spullen die je kunt bestellen. De acties beginnen al op 11 november om 12 uur middernacht, waardoor vooral webwinkels hieraan meedoen. De meest voorkomende soorten acties hebben betrekking tot onder andere elektronica, kleding, gadgets, gaming en eten en drinken.

Singles Day in Nederland

Net als Black Friday wordt ook Singles Day een steeds populairder fenomeen over de hele wereld. In Nederland zijn er ook al enkele winkels die meedoen met deze feestdag en exclusieve kortingen geven op de dag die door de Chinese studenten van de Universiteit van Nanjing is uitgeroepen tot Singles Day. Coolblue is een goed voorbeeld van een van deze ondernemingen. Het vooral op online gerichte Coolblue sluit perfect aan op de ondernemingen die in China Singles Day hebben opgenomen. Zo levert Coolblue zowel via online als in fysieke winkels, waardoor beide groepen retailers meegenomen worden. Verder is Coolblue als elektronicawinkel een onderneming die past bij de belangrijkste categorie├źn waarin acties tijdens Singles Day worden aangeboden.

Verwachtingen tijdens Singles Day

In Nederland valt Single Day op dezelfde dag als Sint Maarten en het begin van Carnaval. Toch heeft dit weinig effect op het succes van de Singles Day deals. We zijn in Nederland altijd wel in voor een goede aanbieding en daardoor wordt ook hier Singles Day met open armen ontvangen. Je kunt tijdens Singles Day Nederland rekenen op vergelijkbare acties als tijdens Black Friday: hoge kortingen, producten die normaal niet zo snel verkocht worden via Coolblue en speciale combideals. De essentie om als een tegenantwoord op Valentijnsdag te gelden wordt niet zo erg meegenomen, maar dit in tegenstelling tot de aanbiedingen. Deze aanbiedingen gelden de hele dag en alleen deze dag, waardoor je al vanaf midden in de nacht kunt bestellen voor de beste prijzen. Exclusieve acties scoren kun je het beste tijdens Singles Monday, als je bijvoorbeeld nog kerstcadeautjes nodig hebt. Houd rond deze dag Coolblue in de gaten voor welke aanbiedingen er aankomende editie gelden.