Singles Day Amazon

Tegenwoordig shoppen veel mensen online via multinationale webshops. Dit heeft onder andere als voordeel dat speciale aanbiedingen direct verwerkt kunnen worden en je meteen de laagste prijs voor je product betaalt. Een van deze speciale kortingen is Singles Day, een uit China afkomstige feestdag waarin acties en aanbiedingen voor onder andere gadgets, elektronica en kleding worden opgezet. Singles Day wordt steeds meer overgenomen door bedrijven van over de hele wereld, waardoor je nu zelfs hier in Nederland kunt profiteren van deze acties. Vooral de online shopper is er tijdens deze dag voordeliger uit.

Wat is Singles Day?

Singles Day is in 1993 ontstaan op de Universiteit van Nanjing in China. Hier vierden de studenten dat ze vrijgezel zijn, als tegenantwoord op de kaartjes die je met Valentijnsdag krijgt. Tijdens Singles Day staat alles in het teken van jezelf verwennen. Nieuwe dingen kopen, naar een bar gaan, even jezelf verwennen. Dit sloeg zo erg aan dat Singles Day een nationale feestdag in China is geworden en het evenement niet meer weg te denken is uit het Chinese leven. Deze nationale feestdag wordt gevierd op 11 november, de Dag van de Kale Stokken refererend naar het nummer 11-11.

Singles Day als commercieel feest

Al gauw werd Singles Day overgenomen door bedrijven die er hun marketing op in konden spelen. De eerste die hier gebruik van maakte was Alibaba, die speciale aanbiedingen bood voor producten die je als vrijgezel wel goed kunt gebruiken. Steeds meer Chinese en ook internationale bedrijven als het Amerikaanse Amazon namen dit over en begonnen zelf hun acties op te zetten, of je nu single bent of niet. Hierdoor is Singles Day een internationaal feest geworden welk in het teken staat van de beste deals.

Groter dan Black Friday

Singles Day wordt al op zo’n grote schaal gevierd dat het in proportie de bekende varianten uit de Verenigde Staten voorbij is geschoten. Zelfs het Amerikaanse Amazon is naast Black Friday en Cyber Monday ook tijdens Singles Day bezig met stuntaanbiedingen. Deze aanbiedingen hebben betrekking tot onder andere kleding, gadgets, elektronica, voedsel en gaming. Omdat Amazon vooral online werkt, waardoor de aanbiedingen al vanaf 12 middernacht aangeboden kunnen worden, en het thuis is op verschillende markten in de retail, kun je hier op 11 november bijzondere acties vinden in het kader van Singles Day. Aanbiedingen die normaal gesproken nooit gelden vind je hier in overvloed. Om het beste van Singles Day te kunnen profiteren is het een goed idee om rond die tijd Amazon in de gaten te houden en te wachten met je aankopen voor het geval je product dan goedkoper blijkt te zijn.