Singles Day 2021

Wehkamp
Wehkamp
KledingShow More
KledingShow Less
MediaMarkt
MediaMarkt
MediamarktShow More
MediamarktShow Less
CoolBlue
CoolBlue
coolblue
coolblue Show Less
Bol.com
Bol.com
Alles
Alles Show Less
AliExpress
AliExpress
AlieExpress
AlieExpress Show Less
MediaMarkt
MediaMarkt
MediamarktShow More
MediamarktShow Less
CoolBlue
CoolBlue
coolblue
coolblue Show Less
Bol.com
Bol.com
Alles
Alles Show Less
Greetz
Greetz
Bloemen, kaartjes etc
Bloemen, kaartjes etc Show Less
Vimexx
Vimexx
Zeer snelle hosting voor een gunstige prijs.Show More
Zeer snelle hosting voor een gunstige prijs. Show Less
Banggood
Banggood
Banggood
Banggood Show Less
AliExpress
AliExpress
AlieExpress
AlieExpress Show Less
MediaMarkt
MediaMarkt
MediamarktShow More
MediamarktShow Less

Veel mensen kennen Black Friday als de perfecte dag voor koopjes. Wat niet veel mensen weten is dat er een nog groter evenement is waar net zoals bij dit Amerikaanse fenomeen veel exclusieve aanbiedingen worden gegeven. Deze dag wordt Singles Day genoemd en is een enorm populaire feestdag voor de voordeelshoppers. Ook in 2021 wordt deze feestdag met de beste deals wereldwijd gevierd, waardoor er exclusieve aanbiedingen gelden voor spullen die de rest van het jaar niet gelden. Vooral online winkels op het gebied van kleding en elektronica doen mee aan Singles Day.

Singles Day 2020

Singles Day in China

Singles Day kan het beste gezien worden als een feestdag die lijnrecht tegenover Valentijnsdag staat. De eerste Singles Day werd gehouden in 1993 in China, aan de Universiteit van Nanjing. De vrijgezelle studenten van de universiteit vierden hier dat ze juist geen relatie hadden, het tegenovergestelde van wat je op Valentijnsdag viert. Om duidelijk te maken dat het deze dag ging om single zijn werd er gekozen voor een datum die lijkt op vier kale stokken: 11-11 oftewel 11 november. Net als veel initiatieven werd ook deze feestdag opgepakt door commerciële bedrijven en besloten Chinese en internationaal opererende bedrijven fikse kortingen te geven op deze Singles Day. Tot op de dag van vandaag staat 11 november daarom internationaal bekend als hét moment om een mooie deal te slaan.

Welke deals kun je verwachten?

Het grootste bedrijf dat Singles Day heeft omarmd is Alibaba. De online winkel en haar belangrijkste platform Tmall maken grondig gebruik van Singles Day om vanaf 11 november middernacht al grote en exclusieve aanbiedingen te hebben. Vooral online winkels doen mee aan deze feestelijke aanbiedingen, maar ook veel fysieke winkels doen in China en daarbuiten mee. Bij de acties moet je vooral denken aan kortingen op elektronica en kleding, maar omdat Singles Day zelfs nog groter is geworden dan Black Friday of Cyber Monday, kun je verwachten dat ook veel bedrijven in andere branches het fenomeen op hebben gepakt. In 2021 is de verwachting dat alleen maar meer bedrijven mee zullen doen aan Singles Day.

Singles Day 2021 in Nederland

Ook in Nederland wordt Singles Day 2021 gevierd. Vooral vanwege internationaal opererende organisaties en de populariteit van winkels als Alibaba is Singles Day ook overgewaaid naar delen buiten China en dus ook Nederland. Hier doen vooral online exclusive winkels aan mee, zoals Wehkamp en Bol.com. Maar ook Media Markt kiest ervoor haar producten op 11 november in de aanbieding te gooien. Net zoals Black Friday wordt Singles Day steeds meer ingeburgerd in de Nederlandse samenleving en is er een kans dat Singles Day 2021 alleen maar groter wordt.